martes, 27 de mayo de 2008

FUERTE APACHE

Heu vist FUERTE APACHE? Us la recomano!

Va ser realitzada al 2007 pel Mateu Adrover i narra el dia a dia d’un centre tutelar de menors: la vida i la relació entre els adolescents i educador/es.

El film ens explica la història de Toni, un educador ja gran que treballa al centre i que ha perdut la il·lusió pel que fa però que continua en el “camp de batalla” donant el màxim de si mateix amb els xavals i la feina. L’ingrés d’un noi al centre, Tariq, fa que alguna cosa canviï i apareguin noves oportunitats.

En paraules del director “Fuerte Apache podría considerarse un cuento para adultos,una fábula sobre las oportunidades para la esperanza que aparece inesperadament, a culquier edad y en cualquier momento de nuestras vidas”

Destacar que m’ha cridat l’atenció que en Mateu Adrover es va basar en el treball del seu germà (educador en un centre d’acolllida de menors) per escriure la peli –tot i que no vol ser un documental-. I que el nois adolescents no són actors professionals, sino que van ser escollits en un macro casting que es va realitzar.

Més informació: http://fuerteapache.altafilms.com

Habilitats socials o centre d’interès que es podria treballar amb aquesta pel·lícula:
La pel·lícula pot ser una bona eina per analitzar la figura de l’educador/a:
- característiques educador/es
- perfils diferents
- estils d’autoritat
- les diferents intervencions educatives
- el nivell d’implicació
- el treball en equip
En concret crec que es podria treballar les habilitats socials corresponents al TREBALL EN EQUIP: comunicació, empatia, cooperació...

Proposta d’aplicació:
Al Pràcticum II d’Educació Social, on es treballa la figura de l’educador/a. Crec que l’anàlisi de la pel·lícula i el comentari i debat d’escenes concretes podria ser molt útil pel contingut del Pràcticum II i també una forma molt pràctica i dinàmica de realitzar els continguts.

No hay comentarios: