lunes, 12 de mayo de 2008

Cadena de Favores

Cadena de Favores ( Pay It forward), 2000






- Resum :Aquesta pel·lícula està basada amb una novela de Catherina Ryan Hyde. Un alumne realitza un treball d’escola per encàrrec del seu professor de socials, que consisteix en una cadena de favors : cal ajudar a algú a realitzar alguna cosa o fer-la possible, i aquesta, ajudant a tres persones més. Aquesta cadena de favors, fa que la vida pugui anar una mica millor ajudant al pròxim. Aquest mestre d’escola, tindrà una relació afectiva amb la mare del jove, una ballarina ex-alcohòlica que pateix violència de gènere per el seu ex-marit i pare del noi.
- Habilitats socials : amb aquesta pel·lícula, podríem treballar les habilitats com l’empatia ( posar-se al lloc de l’altre), la competència social, la comunicació, alhora que també crec que l’autoestima ( saber que has ajudat a algú pot omplir de satisfacció), les habilitats conversacionals ( poder interactuar amb els altres), habilitats per cooperar i compartir ( fer favors, ajudar).
- Proposta d’aplicació: la pel·lícula és adient per a qualsevol context que treballi amb menors, ja sigui centres d’esplai, escoles, crae’s, centres oberts … i poder mostrar la importància de la bona convivència amb els altres, i de poder cooperar conjuntament per fer un entorn més just, alhora també la satisfacció de saber que si fem les coses bé, els altres també ho agrairan. És a dir, aquell donar sense rebre res a canvi tan sols amb poder ajudar als altres a millorar. La pel·lícula és pot adequar a qualsevol context, com a eina de transformació de la nostra realitat més propera.

1 comentario:

Elisabet Higueras dijo...

Podriem treballar la conducta prosocial també, no?