jueves, 29 de mayo de 2008

LOS EDUCADORES, Hans Weingartner, 2004

Resum: aquesta pel·lícula tracta sobre tres nois, que es fan dir "los educadores". Es dediquen a entrar a cases de rics, però no per robar-los-hi sino per espantar-los i per fer-los escarmentar, per a ques donguin compte de tot el que tenen i no valoren, desorganitzen tota la casa canviant els mobles de lloc i deixan una nota amb frases com: "tens massa diners".

Són uns joves revolucionaris que lluiten contra la injustícia social d'acord amb els seus valors.

Però un dia es deixen el móbil per un descuit a casa d'un dels rics i decideixen tornar a buscar-lo, amb la mala sort de que arriba el ric i els descobreix i es quan decideixen segrestar-lo, per a que no els delati a la policía.

Després de passar un temps amagats amb el ric, decideixen posar-lo en llibertat, el ric els promet que no els delatarà, però com que ells saben que ho farà decideixen marxar deixant una nota que fica: "hi ha homes que mai se'ls cambiarà."

Habilitats socials: es podríen treballar habilitats com l'assertivitat i l'empatia però creiem que les habilitats socials que són més adients per desenvolupar amb aquesta pel·lícula són: els valors morals i l'acceptació de les conseqüències dels propis actes.

Proposta d'aplicació: nosaltres proposaríem aquesta pel·lícula per a alumnes de bachillerat o segon cicle de secundària sobretot centrada en les arees de filosofía o psicología.

Elisabet Gómez i Silvia Cubet.

No hay comentarios: