lunes, 5 de mayo de 2008

Cobardes



Aquest pont vaig anar a veure la pel·lícula COBARDES. Com tots sabeu, treballo al barri de Colllblanc-Torrassa de L'Hospitalet del Llobregat on va succeir una història semblant a l'argument que presenta la pel·lícula de la que us parlo: Fa gairebé més de dos anys, uns alumnes d'un institut de la zona patien bullying. Un dia, a la sortida de l'insitut, farts de l'assetjament (el conegut com a Bullying -ja sabeu que hi ha certa moda en posar noms a tot...-), van decidir posar-hi fi a ganivetades. El resultat va ser que un dels assetjadors va estar greument ferit a l'hospital, convertint-se en víctima.

Si aneu a veure la pel·lícula, rodada l'estiu passat a L'Hospitalet (barri centre), identificareu certes similituds amb la història que us acabo d'explicar. També us podria explicar algunes curiositats del rodatge que no venen al cas ;-)

Pedagògicament, és interessant rescatar de la pel·lícula el concepte de resilència (resiliencia), a més de poder avaluar les actuacions dels professionals en relació al cas de bullying, el conegut síndrome del burn out en el professorat, les habilitats parentals dels pares que hi apareixen, l'impacte de les tecnologies a nivell social, la comunicació entre tots els protagoniestes -nens, pares, professors, psicòlegs...-, entre d'altres factors. Tot i així, us animo a que us fixeu en la capacitat d'aprendre de fets traumàtics que té el protagonista (si és que la té), i que valoreu des del punt de vista de les habilitats socials, què ens pot conduir a desenvolupar aquesta capacitat.

També m'agradaria animar-vos a participar i compartir les vostres opinions, experiències, notícies, inquietuds o altres temes d'interès per a l'assignatura per mitjà del blog. Si algú ha vist la pel·lícula i vol intercanviar impressions serà un plaer. Recordeu que un dels ítems d'avaluació és la participació, que també pot ser virtual per mitjà del blog ;-)

P.S.: Aquí teniu disponible la ficha didàctica de la pel·lícula: http://www.prensajuvenil.org/cobardes.html

No hay comentarios: