miércoles, 28 de mayo de 2008

EL MILAGRO DEL CANDEAL

Som la Alejandra Blanco i la Laia Guardiola i us recomanem aquesta pel·lícula - documental que es molt interessant i a la vegada entrenyable.

TÍTOL: EL MILAGRO DEL CANDEAL

IMATGE O TRAILER:



BREU RESUM DE L’ARGUMENT: Bebo Valdés, juntament amb Carlinhos Brown, inicien un projecte al barri brasiler del Candeal on el seu objectiu és apropar la música tradicional del Brasil a nens i joves en risc d’exclusió social. La pel·lícula està rodada en format documental, on es mostra la realitat que viuen aquests nens i joves sense cap tipus de manipulació cinematogràfica. També es pot observar l’evolució que realitzen els seus protagonistes i les noves idees d’esperança que els transmeten demostrant-li’s que ells són capaços de sortir endavant i de no tancar-se en el mon on viuen ple de delinqüència i patiment. Així mateix ensenyar-li’s que ells poden expressar les seves emocions i sentiments a través de la música i dels instruments que ells mateixos realitzen.

HABILITATS SOCIALS QUE ES PODEN TREBALLAR:
- Empatia: per part dels espectadors d’arreu del mon en el sentit de saber posar-se en el lloc d’aquests personatges.
- Autoestima: en els nens i joves que per molt malament que un estigui, sempre has de creure en les teves capacitats i sense deixar que els altres influeixin negativament en tu.
- Comunicació i expressió dels sentiments: a través de la música ser capaços de dir tot allò que senten i pensen d’una manera placentera. Saber convertir els sentiments negatius en un mitjà d’inspiració i d’alliberament per crear la seva música.
- Treball en equip: la música, no em d’oblidar, que uneix. Tanmateix ha de ser un treball en equip per tal que la melodia final sigui l’esperada.

PROPOSTA D’APLICACIÓ:
En tots aquells Casals i Centres Oberts on hi assisteixin nens i joves en risc d’exclusió social es podria iniciar un taller relacionat amb la música i les seves variants com el ball, el teatre, etc... com a mitjà d’expressió personal on hagin d’utilitzar el cos i la creativitat com a element principal.

No hay comentarios: